ترفندهای تکنولوژی

برترین نکته و آموزش های تکنولوژی

ترفندهای تکنولوژی

برترین نکته و آموزش های تکنولوژی

وبلاگ ما قصد دارد تا با آموزش تکنیک ها و نکته های تکنولوژی و روش کار کردن با برخی نرم افزارها و شبکه های اجتماعی، خدمتی به جامعه نماید.

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

رسم نمودار خطی در اکسل به سادگی مانند سایر نمودارها قابل رسم است. نمودار خطی معمولا برای نمایش روند تغییرات در طول تاریخ استفاده می شود و زمانی که تعداد داده ها زیاد باشد، این نمودار بهترین گزینه می باشد.

 

فرایند رسم نمودار خطی در اکسل

برای مثال اگر بخواهیم روند تغییرات درآمد ماهیانه در طول سالهای مختلف را نمایش دهیم، باید گامهای ذیل را انجام دهیم.

  • در یک ستون سال، در ستون دیگر ماه و در ستون سوم درآمد کل را مشابه با حالت مقابل وارد نموده.

چگونه در اکسل نمودار بکشیم


 

  • سپس با انتخاب کردن محدوده اطلاعات، از تب Insert قسمت نمودارها در گروه Line and Area Chart از لیست نمودارهای پیشنهادی، نمودار خطی (اولین نمودار) را انتخاب کرده تا نمودار داده‌ها به‌صورت زیر نمایش داده شود.

نمودار خطی در اکسل

همان‌طور که در نمودارهای فوق دیده می‌شود، ماه‌ها به‌صورت گروه‌بندی‌شده در هرسال نمایش داده می‌شود و علت آن نحوه ثبت داده‌ها می‌باشد. داده ها به گونه‌ای وارد شده‌اند که عدد سال در تمامی سلول‌ها ثبت نشده است و تنها در سلول مربوط به ماه فروردین واردشده است و این امر منجر به گروه‌بندی ماه‌ها به‌صورت فوق می‌شود.

 

بهبود ظاهر نمودار خطی
به‌منظور بهبود ظاهر نمودار فوق، گام‌های ذیل پیشنهاد می‌شود:

  • از قسمت اجزاء نمودار تیک قسمت Gridline را برداشته تا خطوط شبکه که به‌صورت افقی رسم شده‌اند از روی نمودار حذف شوند.
  • سپس گزینه Data Label حالت Data Call out را فعال نموده تا مقدار درآمد برای هرماه بر روی خط روند نمایش داده شود.
  • بر روی محور عمودی نمودار کلیک نموده و از صفحه‌کلید، کلید Delete را زده تا محور عمودی نمودار نیز حرف شود.
  • بر روی محدوده رسم کلیک نموده و با درگ کردن گوشه‌های آن؛ ابعاد آن را تغییر داده به‌گونه‌ای که به‌اندازه کل محدوده نمودار درآید.سپس عنوان نمودار را به سمت راست آن منتقل نموده.
  • بر روی محدوده رسم راست کلیک نموده و از بین گزینه‌ها، گزینه Format Plot Area را انتخاب نموده تا تنظیمات عمومی نمودار برای محدوده رسم باز شود، سپس از تب Fill & Line از قسمت Fill حالت Solid را انتخاب کرده و در بخش Color رنگ خاکستری را انتخاب نموده تا محدوده رسم به رنگ خاکستری نمایش داده شود.
  • بر روی خط درآمد بر روی نمودار کلیک کرده و از تب Fill & Line در پنجره تنظیمات عمومی نمودار، قسمت Marker را انتخاب کرده، از قسمت Marker Option گزینه Build in را برگزیده و Type را بر روی حالت دایره قرار داده و درنهایت Size را بر روی عدد ۴ تنظیم نموده تا محل هرماه بر روی خط روند به‌صورت دایره نمایش داده شود.
  • بر روی برچسب داده‌ها بر روی نمودار کلیک کرده و از قسمت تنظیمات عمومی نمودار وارد تب Label Option شده و در بخش Number تنظیمات Category را بر روی Number قرار داده و در قسمت Decimal Place عدد صفر را وارد کرده تا رقم اعشار اعداد بر روی نمودار حذف شود.
     

با اعمال تغییرات فوق، نمودار حاصله به‌صورت زیر خواهد شد

روش رسم نمودار خطی در اکسل

 

  • ثنا 98
  • ۰
  • ۰

 

معرفی برترین شهرهای تکنولوژی دنیا

سرعت اینترنت در حد نور، دسترسی بی فناوری اینترنت بی سیم با سرعت بالا، آموزش و فرهنگ فناوری، پتانسیل آینده و محل تولد گجتهای محبوب فناوری از ویژگی 6 شهری هستند که جلوه های فناوری مدرن در آن به اوج خود رسیده است.
دانلود روزنامه صبح امروز با سرعت نور، انجام کارهای معوق هنگام صرف یک فنجان قهوه در کافی شاپ، رفتن خرید و پرشدن حافظه گجت همراهتان با برنامه های سودمند تنها جلوه های کوچکی از شهرهایی هستند که سرعت اینترنت در آنها در بالاترین حد قرار دارد، در این شهرها فروشگاه ها پراز گجتها و برنامه های اجرایی و نرم افزارهایی است که حتی گجتهای جیمزباند در مقابل آن هیجان چندانی ندارد.
باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که این فهرست 5 شهر برتر فناورانه در جهان به ترتیب خاصی ارائه نشده است، این فهرست معیارهایی چون سرعت اینترنت، هزینه، دسترس پذیری، دسترسی به اینترنت بی سیم، انطباق با فناوری و حمایت از فناوری، آموزش و فرهنگ فناوری، پتانسیل آینده، در دسترس بودن گجتها و معیارهای دیگری را در نظر گرفته و براساس آن بزرگترین شهرهای فناورانه در دنیا را معرفی کرده است.

1. توکیو، ژاپن

توکیو یک تابلو نقاشی از زندگی با فناوری بالا و بی تردید درمیان مهمترین شهرهایی است که از بالاترین فناوریهای موجود بهره می گیرند. از گجتهای فناورانه گرفته تا نسل آینده تماسهای تلفنی، سیستم سریع حمل و نقل عمومی، دستگاه های الکترونیک پیشرفته، ریزتراشه های کوچکتر، پارک اتومبیل رباتیک، سیستم حمل و نقل با معیارهای جهانی و ویژگیهایی است که همه آنها در توکیو مشاهده می شود.
نکته ای که اشاره به آن می تواند قابل توجه باشد سرویسهای بهداشتی دیجیتال است که امروزه حتی آنلاین هم شده اند. این شهر محل تولد و خانه صنایع فناوری بزرگ چون سونی، نیکون و پاناسونیک است.
مسئله اتصال در این شهر به نوعی است که استفاده آن توسط ده ها میلیون نفر از دفاتر اداری تا خانه ها بی نقص است و در همین نقاط، توکیه ذائقه شگفت انگیزی برای فناوری دارد و از سوی دیگر از زیرساختی برخوردار است که از توسعه سریع پشتیبانی می کند. دسترسی به اینترنت با توجه به سرعت آن ارزان و برای همه اقشار جامعه قابل پرداخت است. محبوب ترین گزینه اینترنت در ژاپن VDSL از نیپون تلگراف و تلفن است که اینترنت 100 مگابایت در ثانیه را با قیمت 50 دلار در ماه فراهم می کند. گزینه داشتن یک فیبر یک گیگابایتی برای یک منزل مسکونی از سوی شرکت کانسای الکتریک پاور به مبلغ 90 دلار در ماه ارائه می شود.
توکیو در جهان مدعی  داشتن بیشترین تعداد کاربر  پهنای باند خام است.

توکیو، برترین شهر تکنولوژی دنیا

2. سیاتل، واشنگتن

وقتی پای پیشرفتهای فناوری به میان می آید نمی توان از شهر سیاتل به عنوان یکی از شهرهای بزرگ آمریکا نام نبرد. تنها داشتن موزه های برتر علمی تخیلی در این شهر دستاورد فناوری محسوب نمی شود، بلکه کل شهر مقصد مطلوبی برای دوستداران فناوری و گجتها محسوب می شود.
بیل گیتس مایکروسافت را از این شهر آغاز کرد و دفاتر آن را در سراسر شهر تأسیس کرد که به دنبال آن آمازون، تی موبایل راه خود را به صفحات سفید سیاتل باز کردند. محبوبیت شرکتهای فناوری در دهه نود به قدری زیاد بود که موجب شد 50 هزار نفر به این شهر مهاجرت کنند، از این رو، ساکنان شهر مشکلی برای یافتن یک شبکه بی سیم ندارند  و این دسترسی در تمام رستورانها و قهوه فروشی ها وجود دارد.
در تمام ساعات روز و شب سیاتل می توان آنلاین بود و این شهر یکی از شهرها مهم فناورانه در آمریکای شمالی توصیف شده است.

 

3. تایپه، تایوان

تایپه یکی از بهترین شهرهای سایبری دنیا است. این شهر دارای بزرگترین شبکه WiFi است. شرکت کیو ویر کراپ، یک شبکه بی سیم با هزینه 70 میلیون دلار متشکل از 20 هزار نقطه دسترسی و برد کافی ساخته تا برای 90 درصد جمعیت شهر تایپه خدمات ارائه کند. درحال حاضر در یک محوطه 270 متر مربعی در تایپه بیش از 2.6 میلیون نفر زندگی می کنند. دسترسی سراسر شهر به شبکه WiFi با یک هزینه اندک ماهانه که از 4.50 تا 12 دلار متغیر است، صورت می گیرد. زندگی در شهر تایپه به این معنا است که نیازی ندارید برای چک کردن اطلاعات اقتصادی ضروری به خانه، اداره و یا کافی نت بروید، بزرگترین مزیت دسترسی به WiFi در شهر این است که همواره در هر نقطه ای که باشید به ارتباط اینترنتی دسترسی دارید.

 

4. هنگ کنگ، چین

شهر هنگ کنگ، چین برای دوستداران فناوری می تواند محلی برای برآورده کردن تمام انتظاراتشان باشد. این شهر از سیستم کارتهای هوشمند برای شبکه تراموای استفاده می کند تا حمل و نقل و ارتباطات ساده تر باشد.
پهنای باند در هنگ کنگ بسیار ارزان قیمت است و اینترنت 10 مگابایت در ثانیه ماهانه 16 دلار هزینه دارد. اینترنت 100 مگابایتی در ثانیه ماهانه 34 دلار است و این مسئله هنگ کنگ را در میان معدود شهرهایی قرار می دهد که توانایی ارائه چنین سرعت بالایی را با قیمت قابل پرداخت برای شهروندان دارند.
هنگ کنگ همچنین دارای خدمات تلویزیون پهن باند است که این خدمات توسط HKBN ارائه می شود و بیش از 70 شبکه تلویزیونی با کیفیت دی وی دی با هر موضوع دارد. رستورانهایی که اداره آن به رباتها سپرده شده، چندین منطقه دارای WiFi، اینترنت پرسرعت تنها برخی از فناوریهای بالا در این شهر محصوب می شود. این شهر همچنین دارای یک منطقه های – تک با عنوان سایبر پورت است که تمام آپارتمانها و فروشگاه های آن تحت پوشش WiFi هستند.

 

هنگ کنک برترین شهرهای فناوری در دنیا

5. سنگاپور

سنگاپور مدینه فاضله فناوری است. پهنای باند بی سیم در این شهر برای همه رایگان و بی هزینه است. این شهر قرار است به زودی به نخستین شهر دنیا تبدیل شوند که با زیرساخت کابل نوری پوشیده خواهد شد و در نتیجه آن اتصالات اینترنتی به قدری سرعت می یابد که دانلود یک دی وی دی ظرف چند ثانیه صورت می گیرد. این شبکه جدید با هزینه 700 میلیون دلاری دولت صورت می گیرد و به این کشور کمک می کند در رقابتهای بین المللی برای ارائه سرعت بیشتر پهنای باند که درحال حاضر میان چند کشور آسیایی درجریان است، رتبه اول را از آن خود کند.
سنگاپور یکی از نقاط مهم در عرصه جهش فناوری در دنیا است و انتظار دارد که بالهای آی تی خود را طی ده سال آینده گشوده تر کند که در نتیجه آن مشاغل جدید، نفوذ پهنای باند بیشتر و بهبود ابزارهای فناوری اطلاعات و تجدید و افزایش تواناییهای زیرساختهای پهن باند برای افزایش سرعت به 1 گیگابایت در ثانیه شکل می گیرند.
از سوی دیگر جای تعجب ندارد که شرکتهای چند ملیتی چون HP، Fuji، IBM و مایکروسافت در این جزیره فناورانه حضور خود را مستحکم کرده اند.

 

6. استکهلم ، سوئد

اینترنت در استکهلم با سرعت بالا در همه جا وجود دارد. این شهر نقطه اوج بازار اینترنت اروپای شمالی است.
تلیاسونرا، شرکت پیشگام ارتباطات راه دور در سوئد ارائه کننده خدمات اینترنت 24 مگابایت در ثانیه با قیمت 50 دلار در ماه است. در شهری چون استکهلم سوئد که هزینه های زندگی نسبتاً بالا است پرداخت چنین مبالغ ماهانه ای برای داشتن اینترنت با سرعت بالا بسیار به صرفه محسوب می شود.
نکته جالب درباره این شهر وجود بزرگترین سایبرکافه های بازی در دنیا است. مسئله استثنائی درباره این شهر اروپایی نوع متفاوت فناوری اینترنت بی سیم است، این شهر به جای استفاده از هات اسپاتهای WiFi از وایمکس استفاده می کند و راه ها قرار دادن تمام شهر در یک شبکه وایمکس را مورد بررسی قرار داده است.

  • ثنا 98
  • ۰
  • ۰

 

تاثیرات دنیای دیجیتال بر روی ارتباطات حضوری

دنیای دیجیتالی آینده‌ی ارتباطات افراد را تغییر داده است. امروزه با گسترش روزافزون پلتفرم‌های ارتباطی مانند اسکایپ و واتساپ و فیس‌تایم ارتباطات حضوری افراد کمتروکمتر شده است. در دنیای دیجیتالیِ این‌ روزها، اپلیکیشن‌های ارتباطی مختلفی می‌بینیم که افراد را از نقاط مختلف کره‌ی زمین بدون توجه به اختلاف ساعت زمانی و مسافت در یک بستر ارتباطی قرار می‌دهند. دراین‌بین، علاوه‌بر اپلیکیشن‌های متنوع، ابزارهای دیجیتالی کارآمدی مانند کورتانا و سیری و دستیار صوتی الکسا با افرونه‌های پخش آهنگ‌ و فیلم و اعلام وضعیت آب‌و‌هوا دردسترس کاربران قرار دارند.

 

امروزه، بسترهای ارتباطی دیجیتالی شکل برقرای ارتباطات را به‌طورکلی تغییر و نیاز افراد به مکالمات رودررو را کاهش داده‌اند. با نگاهی کوتاه به دنیای اطرافمان، متوجه می‌شویم به‌مدد ابزارهای تکنولوژی مدرن، میزان ارتباطات کلامی و حضوری به‌شدت کاهش یافته است. نفوذ این ابزارها در زندگی روزمره‌ی ما باعث شده نحوه‌ی ارتباط با دنیای اطراف از فروشنده تا راننده و... از شکل حضوری به صفحه‌‌نمایشی چنداینچی محدود شود.

 

این روزها معمولا هنگامی به‌سراغ مکالمه حضوری با افراد می‌رویم که ابزاهای دیجیتالی محبوبمان دردسترس نباشند. برای مثال، اگر در فروشگاهی به راهنمایی خاصی نیاز داشته باشید، دستگاه‌های دیجیتالی خودپرداخت به‌تنهایی کافی نیستند و حضور فروشنده‌ی واقعی را احساس می‌کنیم.

اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌های دیجیتالی این امکان را فراهم کرده‌اند تا سرعت و کارایی ارتباطات افزایش یابد و متأسفانه ارزش مکالمات رودررو دیده نشود. این‌طور به‌نظر می‌رسد پیام‌دادن ازطریق گجت هوشمند درمقایسه ‌با ملاقات حضوری راحت‌تر و خوشایندتر است.

 

تاثیر تکنولوژی بر ارتباطات حضوری

نشانه‌های زبان بدن

مطالعات نشان می‌دهند عباراتی مانند «از دهان به دهان شنیدم» یا «با من در ارتباط باش» که در محاوره‌ی روزانه استفاده می‌کنیم، به‌نوعی اهمیت ارتباط حضوری و رودررو را تأکید می‌کنند. درواقع، می‌توان نتیجه گرفت برخورد حضوری و رودررو با همسایگان و دوستان و همکاران شبکه‌ی ارتباطی افراد را با یکدیگر تقویت و روابط اجتماعی را مستحکم می‌کند. واقعیت این است که کلیت وجود و ابعاد اصلی شخصیت افراد را چند پیام متنی کوتاه از صفحه‌‌نمایش به پلتفرم شخص دیگری منتقل نمی‌کند. ارتباطات حضوری تجربه‌ای ارزشمند و سرشار از اتفاقات خوشایند مانند یادآوری خاطرات و تصویرسازی‌های ذهنی و بازسازی روابط هستند و درمقایسه‌با ارسال و دریافت چند ایموجی کارتونی با اشکال قلب، خنده و... ارتباطی کامل و چندبعدی با مزایای مختلف محسوب می‌شوند.

 

حتی زمانی‌که در بستر ارتباطی ویدئویی با فردی به‌طور آنلاین صحبت می‌کنیم، نتیجه، تنها تصویری روی صفحه‌‌نمایش است. بااین‌حال در دیدار حضوری، با نگاه مستقیم به چشمان فرد مقابل و مشاهده و  تفسیر زبان بدن، ارتباط مؤثرتری برقرار می‌کنیم. بنابراین، از مزایایی غافل نشوید که به‌کمک حضور فیزیکی و گرمای واقعی ارتباط چهره‌به‌چهره حاصل می‌شوند.

 

نشانه های بان بدن

 

شری تورکل، دانشمند حوزه‌ی علم ارتباطات و فناوری، دراین‌باره می‌گوید: زمانی‌که ازطریق ابزار دیجیتالی ارتباط برقرار می‌کنیم، از اهمیت مکالمات حضوری و تقویت مهارت‌هایی مانند خلاقیت و احساس همدلی با اطرافیان غافل می‌شویم. باوجوداین، داستان به اینحا ختم نمی‌شود و در قدم بعدی، پا را فراتر می‌گذاریم و با خودِ ابزار دیجیتالی صحبت می‌کنیم.

 

درحال‌حاضر، زندگی بشر ترکیبی از ارتباط حضوری‌ فیزیکی و دیجیتالی است. تورکل در پژوهش‌های خود به این نکته دست یافت که ارتباطات دیجیتالی می‌توانند مکملی درکنار مکالمات رودررو باشند، نه جایگزین. در برخی افراد، ابزارهای فناوری و گجت‌ها گزینه‌ی بهتری هستند؛ چراکه این افراد در برقراری ارتباط حضوری راحت نیستند و با سختی رو‌به‌رو می‌شوند.

 

  • ثنا 98