ترفندهای تکنولوژی

برترین نکته و آموزش های تکنولوژی

ترفندهای تکنولوژی

برترین نکته و آموزش های تکنولوژی

وبلاگ ما قصد دارد تا با آموزش تکنیک ها و نکته های تکنولوژی و روش کار کردن با برخی نرم افزارها و شبکه های اجتماعی، خدمتی به جامعه نماید.

۷ مطلب در تیر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در حال حاضر نرم افزارهای زیادی وجود دارند که دانلود ویدئو از یوتیوب را پشتیبانی می کنند. اگر برای انتخاب نرم افزار مناسب گیج شده اید، می توانید با 5 نرم افزار برتر دانلود ویدئوهای یوتیوب برای کاربران کامپیوتر آشنا شوید. با این حال، ما می خواهیم دانلود از یوتیوب با استفاده از نرم افزار IDM یا اینترنت دانلود منیجر را بگوییم. IDM نرم افزاری است که به کاربران اینترنت کمک می کند تا داده ها را به سرعت و با راحتی بیشتر دانلود کنند. با وجود داشتن ویژگی های فراوان در نرم افزار Internet Download Manager کاربران ترجیح می دهند از آن استفاده کنند. در ادامه مقاله راهنمای کاملی درباره نحوه دانلود ویدئوهای یوتیوب با استفاده از اینترنت دانلود منیجر IDM در اختیار شما قرار می دهیم.

آخرین نسخه IDM را دانلود کنید

برای نصب دقیق تر آن به راهنمای نصب مراجعه کنید.

  • ابتدا، ویدئویی را که می خواهید دانلود کنید را با استفاده از مرورگرهایی مانند فایرفاکس، کروم، کوکو، اوپرا باز کنید.
  • می توانید با کلیک روی آیکون بار اینترنت دانلود منیجر، ویدئوها را به شکل استاندارد دانلود کنید یا کیفیت مورد نظر برای دانلود را انتخاب کنید.
  • با کلیک بر روی ویدئوها، آن را برای دانلود انتخاب کنید.
  • سپس Start Download را بزنید تا روند دانلود شروع شود. صبر کنید و از تماشای آفلاین ویدئو هر زمانی که بخواهید، لذت ببرید. روند دانلود بستگی به اندازه فایل و سرعت اینترنت شما دارد. 

مراحل استفاده از IDM برای دانلود ویدئوهای یوتیوب

  • مرحله 1: ابتدا IDM را انتخاب کنید و سپس  Optitions را بزنید تا پنجره تازه ای باز شود. در زیر General تیک گزینه Use advanced browser integration را بردارید. گزینه OK را انتخاب کنید و سپس NO را بزنید. از مرورگر خارج شوید، IDM را مجدداً باز کنید، تیک گزینه Use advanced browser integration را بزنید.
  • مرحله 2: روی گزینه File Types در پنجره Optitions کلیک کنید دقت کنید که آیا FLV، MP4 در جدول وجود دارد، اگر نبود آن را اضافه کنید و سپس OK را بزنید. لازم است شما لینکی که ویدئوی یوتیوب در آیکون IDM نشان می دهد را دوباره دانلود کنید، اگر در حال حاضر همین کار را انجام می دهید، تنها فرمت و کیفیت را انتخاب کنید.

مراحل استفاده از IDM برای دانلود ویدئوهای یوتیوب

نکاتی برای اینکه به طور موثری از دانلود ویدئوی IDM استفاده کنید

نیازی به گفتن زیاد این نیست که IDM از دانلود فایل های خیلی حرفه ای پشتیبانی می کند و به طور متداولی مورد استفاده است، به کمک آن و با سرعت دانلود سریعتر، استفاده آسان، ویژگی های پیشرفته، فرآیند دانلود ویدئوها از یوتیوب آسان می شود. با IDM شما می توانید ویدئوهایی که می خواهید را روی کامپیوتر خود دانلود کنید.

در حال حاضر IDM نه تنها برای دانلود ویدئوهای یوتیوب روی کامپیوتر استفاده می شود، همچنین ابزاری موثر برای دانلود ویدئو از فیسبوک روی لپ تاپ و کامپیوتر کاربران است. با میلیون ها ویدئویی که هر روزه به اشتراک گذاشته می شود، پیدا کردن فرصت برای تماشای همه ویدئوهای مورد نظر امکان پذیر نیست، بنابراین استفاده از اینترنت دانلود منیجر برای دانلود ویدئوهای فیسبوک یکی از برنامه های بهینه است.

همچنین شما می توانید از این نرم افزار برای پشتیبانی از نرم افزارهای دیگر دانلود مانند YouTube Downloader یا FlashGet استفاده کنید... نرم افزار YouTube Downloader نه تنها دانلود ویدئوها از یوتیوب را پشتیبانی می کند، بلکه از بسیاری وب سایت های به اشتراک گذاری و فرمت ها از جمله MP4، FLV، MKV، MOV و غیره نیز پشتیبانی می کند.

 

نکاتی برای اینکه به طور موثری از دانلود ویدئوی IDM استفاده کنید

 

مشکلات شایع و روش رفع آن وقتی IDM روی یوتیوب کار نمی کند

در زیر برخی از مشکلات رایج IDM که باعث عدم کارایی روی یوتیوب می شود، ارائه شده است. این راه حل های پیشنهادی را برای مواردی استفاده کنید که اینترنت دانلود منیجر به طور ناگهانی کار نمی کند.

1. وقتی که به جای دانلود ویدئوی مورد نظر، IDM یک صفحه وب را دانلود کرده است، چرا این اتفاق می افتد؟

این اتفاق زمانی می افتد که یک لینک یوتیوب را به طور مستقیم با IDM دانلود کرده اید، در واقع عمل دانلود اتفاق نمی افتد، پس مستقیماً دانلود نکنید. باید ابتدا لینک را باز کنید و فیلم را روی پخش کننده وب اجرا کنید. پنل دانلود ویدئو را چک کنید. می توانید آن را در گوشه سمت راست بالای صفحه پخش کننده مشاهده کنید. سپس بر روی آن کلیک کرده و منتظر باشید تا دانلود شروع شود.

 

مشکلات رایج دانلود ویدئو یوتیوب از طریق IDM

 

2. بیشتر اوقات، IDM پنل دانلود ویدئو را نشان نمی دهد

  • IDM integration  را روی مرورگر خود بررسی کنید. گاهی اوقات مشکل در آنجاست.
  • همچنین ممکن است به این دلیل باشد که فیلم هایی که در حال دانلود هستید از پروتکل هایی استفاده می کند که توسط IDM پشتیبانی نمی شود.  
  • همچنین می توانید لیست exceptions (استثنائات) را بررسی کنید. اطمینان یابید که یوتیوب در لیست این استثنائات نباشد. برای بررسی آن باید Options > General را در پنجره IDM باز کنید و سپس Edit را بزنید که در مرورگر نزدیک Customize IDM Download panels in browsers قرار دارد. حالا گزینه Exceptions را باز کنید. لیستی باز می شود که اگر YouTube.com در آن وجود دارد، باید حذف کنید.

 

حل مشکل عدم نمایش پنل ویدئو در دانلود منیجر

 

3. مواردی وجود دارد که وقتی فایل های ویدئویی دانلود شده را باز می کنید، IDM می گوید " file is not found"

احتمالاً علت این مشکل استفاده از نسخه قدیمی IDM است. شما باید آخرین نسخه IDM را دانلود و آن را به روزرسانی کنید. پس از به روزرسانی لازم است کامپیوتر خود را ری استارت کنید.

 

 بطرف کردن مشکل پیدا نکردن ویدئو دانلود شده از یوتیوب با دانلود منیجر

 

4. زمانی که شما نمی توانید همه انواع ویدئوها و کیفیت های مختلف را در پنل دانلود ویدئو مشاهده کنید

اگر از آخرین نسخه IDM استفاده می کنید و این مشکل همچنان وجود دارد، باید یک گزینه دلخواه را در یک پخش کننده وب انتخاب کنید. با این کار، IDM گزینه دانلود آن را در پنل دانلود ویدئو اضافه می کند.

 

راهکارهای دانلود ویدئو از یوتیوب با دانلود منیجر

 

5. وقتی به پنل دانلود می روید، IDM پیام خطای 403 Forbidden را به شما نشان می دهد

  • در این مورد IP address/ VPN connection در مرورگر باید با IDM شما یکسان باشد.
  • آخرین نسخه IDM را به روزرسانی کنید.
  • اینها برخی از مشکلاتی است که احتمالاً در Internet Download Manager با آن روبرو می شوید. موارد دیگری نیز وجود دارد که IDM روی یوتیوب کار نمی کند، مانند:
  • IDM با  Mac سازگار نیست.
  • استفاده از رابط کاربری IDM آسان نیست و می تواند باعث سردرگمی شما شود.
  • ویژگی های برنامه ریزی و سازماندهی آن کمی پیچیده است و می تواند برای برخی کاربران کم حوصله، آزار دهنده باشد.
  • این نرم افزار سریعترین دانلود کننده در وب نیست.
  • دانش فنی برای دسترسی به ویژگی های پیشرفته IDM مورد نیاز است.  

 

روش رفع پیام خطای 403 Forbidden  در دانلود منیجر

  • ثنا 98
  • ۰
  • ۰

اگر بگویم که امروزه داشتن تلفن همراه از نان شب هم واجب تر شده است،بی راه نگفته ام.در این روزگار که فناوری و ارتباطات بیداد می کند،نداشتن تلفن همراه برابر است با نوعی عقب ماندگی در زندگی.اصلا اگر حرف مرا قبول ندارید فقط برای دو روز تلفن همراه خود را خاموش کنید.قول می دهم دو روز تمام نشده مانند یک فرد معتاد از بی موبایلی فریادتان به هوا خواهد رفت.

 

۹ توصیه پیش از خرید تلفن همراه

پس حالا که به این نتیجه رسیدیم که چه پیر و چه جوان نیاز مبرم به  یک تلفن همراه دارند،مسئله خرید آن مطرح می گردد.این که چه بخریم و چه نخریم،فلان برند را بخریم یا به همان برند را از اصلی ترین مشکلات و دغدغه هایی است که همواره گریبان گیر قشر مبتدی و دور از فناوری جامعه ماست.اصلا همین مشکل بود که من را به نگارش این پست واداشت.شاید اصلی ترین وظیفه من و امثال من که این روز ها غرق در اینترنت و فناوری هستیم و به زعم خودمان کارشناس این جور مسائل هستیم،اشتراک تجارب برای افراد مبتدی باشد.

اما همانطور که گفتم اصلی ترین دغدغه خریداران تلفن همراه بعد از قیمت،امکانات و کارکرد تلفن همراه است و شاید یکی از اصلی ترن علل سوءاستفاده برخی از فروشندگان از خدا بی خبر همین بی اطلاعی خریداران باشد. تصور کنید هنگامی را که خریدار وارد مغازه شده و خطاب به فروشنده می گوید:یک گوشی خوب خوب می خوام.آیا در این هنگام فروشنده به فکر جیب شما و یا نحوه کاربری شما از تلفن همراه است؟خیر او تنها به این فکر است که چگونه گران قیمت ترین موبایل خود را به شما تحمیل کند و سود کلانی به جیب بزند.پس از این رو دانستن اندک اطلاعی درباره تلفن همراه الزامی است.

 

خرید گوشی موبایل

 

توصیه اول: پول

اصلی ترین عاملی که مشخص می کند شما موبایل یک میلیونی داشته باشید یا صد هزار تومانی،جیب شماست.بله درحقیقت این بودجه شماست که برند و نوع و مدل را مشخص می کند.پس توصیه می کنیم پیش از وارد شدن به فروشگاه سقف پولی را که می خواهیدصرف تلفن همراه کنید مشخص کنید در غیر این صورت ممکن است با چرب زبانی های آقای فروشنده،خانه و یا اتومبیل خود را فروخته و پول آن راخرج تلفن همراه کنید.اگر گوشی لمسی لمسی یا tochscreenمی خواهید باید حداقل 110 دلار هزینه کنید

 

توصیه دوم:الویت با کارایی است

اگر برای خرید تلفن همراه الویت مشخص کرده اید،توصیه می کنم الویت اول خود را هرچه که هست به کارایی تغییر دهید زیرا با عدم توجه به کارایی بی شک هم پول و هم وقت خود را هدر داده اید.به عنوان مثال اگر شما از تلفن همراه خود انتظار کیفیت تماس بالا و دوربین با کیفیت دارید،چه لزومی دارد که یک تلفن همراه با سی پی یو چهار هسته ای و نمایشگر پنج اینچی بخرید؟

 

توصیه سوم :برند پرست نباشید

اگر انتظار شما از تلفن همراه کارایی و کیفیت باشد،چه فرقی می کند که آن گوشی سامسونگ باشدیا نوکیا،اچ تی سی باشد یا سونی.برند پرستی را کنار بگذارید و به دنبال موبایلی بگردید که بهترین کارایی را نسبت به بودجه تان ارائه دهید.

 

توصیه چهارم :از اینترنت غافل نشوید

گاهی اوقات پیش می آید که بین چند مدل موبایل گیر می افتید و چاره از جز انتخاب یکی از آنها ندارید.در این هنگام بهترین راه استفاده از اینترنت و کمی وب گردی در وب سایت ها و فروم هاست.چیزی هم که زیاد است از این قبیل سایت ها که تخصص شان نقد و بررسی تلفن همراه است.فروم ها را هم فراموش نکنید.به طور کلی فروم ها در این زمینه از سایت های نقد و بررسی بهتر اند چرا که همه می توانند در آن از تجربیات خود بنویسند.اصلا شما می توانید در فروم ها کسانی را پیدا کنید که قبلا موبایل مورد نظر شما را خریداری کرده اند و از تجربیات آنان نهایت استفاده را ببرید.شبکه های اجتماعی هم همچین کارکردی دارند.اما اگر به اینترنت دسترسی ندارید اصلا نگران نباشید  و فقط کافی است که به نزدیکترین باجه روزنامه فروشی مراجعه کنید تا با انبوهی از مجلات موبایل رو به رو شوید که بهترین آنها بدون شک مجلات gsm می باشد.

 

توصیه پنجم :از نمایندگی ها خرید کنید

حال که تلفن همراه خود را براساس کارایی و قیمت پیدا کردید؛نوبت به خرید آن می رسد اما اینکه از کجا بخرید هم مهم است.اگر شرکت گوشی موبایل شما در کشوری که در آن زندگی می کنید  نمایندگی رسمی  دارد،توصیه می کنم که حتما از یکی از نمایندگی ها مجاز خریداری کنید چرا که خیالتان راحت است که دیگر موبایل دست دوم و بدون گارانتی یه شما تحویل نمی دهند ضمن اینکه از مزایای دیگر مانند تخفیف و شرکت در قرعه کشی بهره مند خواهید شد.اما اگر شرکت سازنده موبایل مورد نظر شما نمایندگی در کشورتان ندارد،می توانید از فروشگاه هایی که اصطلاحا “با کلاس” نامیده می شوند خرید کنید.

خرید گوشی موبایل

 

توصیه ششم :چینی بی چینی

حتی اگر شده در این روزگار بدون تلفن همراه باشید بهتر از این است که پول خود برای خرید موبایل های بی کیفیت چینی هدر کنید.به عقیده من پول خود را دورن جوی آب بریزید بهتر از این است که به تلفن همراه چینی بدهید.گوشی های چینی بی کیفیت،بدون گارانتی و شناسنامه هستند و تنها ظاهر جذابی دارند اما پشت این ظاهر جذاب بی کیفیت ترین قطعات قرار گرفته اند از این رو به گوشی های یک بار مصرف معروف شده اند.البته حساب کمپانی های معتبری همچون مارشال و هوآوی را از شرکت های بی نام و نشان چینی جداست.پس تحت هیچ شرایطی اقدام به خرید گوشی ها بی نام و نشان چینی نکنید.

 

توصیه هفتم :هیچ ارزانی بی علت و هیچ گرانی بی حکمت نیست

پیش از خرید حتما از قیمت تلفن همراه مورد نظر خود آگاهی پیدا کنید تا هنگام خرید پس از شنیدن قیمت دچار حمله قلبی نشوید.بهترین راه هم این است که قیمت موبایل را از چندین فروشگاه بپرسید و یا به سایت های فروش اینترنتی مراجعه کرده و از قیمت روز مطلع شوید.شنیده اید که می گویند:هیچ ارزانی بی علت و هیچ گرانی بی حکمت نیست؟این ضرب المثل در خرید تلفن همراه هم صدق می کند.هرگز فریب قیمت های پایین را نخورید چرا که ممکن است با تعویض لوازم جانبی موبایل مثل شارژر و هندزفری با نمونه های تقلبی،قیمت تلفن همراه را تا چند ده هزار تومان کاهش دهند.از طرفی به قیمت های خیلی بالا هم اعتماد نکنید چراکه خیلی از فروشگاه های شیک و پیک پول اسم و رسم شان را می گیرند

 

توصیه هشتم :ترجیحا لمسی بخرید

اگر تاکنون از همان گوشی های قدیمی با همان دکمه های درشت و سفت استفاده می کردید،توصه می کنم که کمی به روز شوید و از گوشی های لمسی استفاده کنید.عمر گوشی های صفحه کلید دار رو به اتمام است و اکنون اکنون اگر به ویترین موبایل فروشی ها نگاه کنید به ازاء ده گوشی لمسی یک گوشی صفحه کلید دار مشاهده خواهید کرد و این نشان دهنده این است که دیر یا زود گوشی های کلاسیک صفحه کلید دار منقرض می شوند پس چه بهتر است که همین الان با کار کردن با گوشی های لمسی عادت کنید.

 

توصیه نهم :تست کردن حق شماست

در فروشگاه از فروشنده بخواهید که موبایل مورد نظرتان را در اختیارتان قرار دهد.سپس آن را روشن کنید و بی هیچ عجله ای شروع به کارکردن با آنکنید.با دوربین گوشی عکس بگیرید،اسپیکر های گوشی را تست کنید و حد الامکان یک ویدئو در آن تماشا کنید و یک سیمکارت در آن گذاشته و به یکی از دوستانتان زنگ بزنید و از او بخواهید کیفیت صدا شما را بررسی کند.خلاصه اینکه شما حق دارید که پیش از خرید تمامی قسمت های گوشی را تست کنید و از فروشندگانی که این حق را از شما سلب می کنند،خرید نکنید.

 

منبع: زنبیل

  • ثنا 98
  • ۰
  • ۰

اگر می خواهید ارائه خود را با شخصی که مایکروسافت پاورپوینت ندارد، به اشتراک بگذارید، می توانید فایل پاور پوینت را به شکل PDF ذخیره و به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید نحوه نمایش اسلایدها بروی PDF را تنظیم کنیم. در این مقاله از سایت سلام دنیا به شما می گوییم چطور این کار را انجام دهید.

آموزش ذخیره فایل های پاورپوینت به  صورت PDF

وقتی ارائه پاورپوینت خود را به شکل فایل PDF ذخیره کنید، طرح، قالب، فونت ها و تصاویر ارائه به همان شکل باقی می ماند. این کار اجازه می دهد تا کاربران بدون دسترسی به برنامه پاورپوینت، آن ارائه را مشاهده کنند (البته این فایل PDF قابل ویرایش نیست).

مراحل ساده تبدیل فایل پاورپوینت به pdf

1. ابتدا، ارائه پاورپوینت را باز کنید تا به شکل PDF ذخیره شود. تب " File" را انتخاب کنید و سپس روی گزینه " Export" در سمت چپ کلیک کنید.

روش تبدیل پاور پونت به پی دی اف

 

2. سپس در تب "Create PDF/XPS Document" قرار می گیرید. در اینجا " Create PDF/XPS" را انتخاب کنید.

گزینه Create PDF/XPS Document

 

3. در این قسمت Window’s File Explorer ظاهر می شود. محلی را که می خواهید در آن فایل جدید را ذخیره کنید، انتخاب کنید. شما می توانید ببینید که  حالا" Save as type" روی PDF است. همچنین می توانید نام پرونده را به دلخواه تغییر دهید. ممکن است گزینه " Optimize for" را نیز در سمت راست پنجره مشاهده کنید:

  • استاندارد: این یک نسخه با کیفیت بالا از سند است، برای زمانی که شما قصد دارید آن را به صورت آنلاین منتشر کنید یا آن را چاپ کنید، مناسب است.
  • اندازه کوچک: این یک نسخه با کیفیت پایین تر از سند شما است. این اندازه نیز برای انتشار به صورت آنلاین مناسب است، اما برای زمانی ایده آل است که سند را به عنوان پیوست ایمیل بفرستید، زیرا باعث کمتر شدن اندازه فایل می شود.

چگونه فایل power point به پی دی اف تبدیل کنیم

 

4. همچنین می توانید گزینه های خاصی را برای تنظیم نحوه نمایش پرونده تنظیم کنید. برای این کار روی گزینه "Options" کلیک کنید. پنجره "Options" ظاهر خواهد شد، و گزینه های مختلفی برای انتخاب دارید. در اینجا خلاصه ای از آنچه در حال حاضر موجود است آورده شده است:

  • تعیین محدوده (Range): بیرون دادن همه اسلایدها، اسلاید موجود یا مجموعه ای از اسلایدهای منتخب از ارائه شما.
  • گزینه های انتشار (Publish Options): شما می توانید انتخاب کنید که نظرات، برگه ها یا نمای کلی را در اینجا تبدیل کرده و بیرون بدهید. همچنین می توانید تعداد اسلاید ها در هر صفحه را مشخص کنید، اسلایدها را به صورت افقی و عمودی بچرخانید یا به اسلایدها یک قاب بدهید.
  • شامل اطلاعات غیر چاپی (Include Non-printing Information): شامل ویژگی های سند یا برچسب های ساختار.
  • گزینه های پی دی اف (PDF Options): تبدیل سند به فایل PDF/_A.

پس از تنظیم گزینه ها، بر روی "OK" کلیک کنید.

تنظیم روش نمایش پاور پوینت در pdf

 

5. در نهایت، در Windows File Explorer روی گزینه " Publish" کلیک کنید.

روش ذخیره کردن فایل پاور پوینت به صورت pdf

 

منبع: سلام دنیا

  • ثنا 98
  • ۰
  • ۰

پس از گذشته چند سال از معرفی اینترنت 4G، سرویس‌دهندگان مخابراتی چند ماه اخیر را صرف پیاده سازی شبکه‌های اینترنت 5G کرده‌اند. این نسل از اینترنت قرار است با سرعت شگفت‌انگیزی که دارد، زندگی مردم دنیا را تغییر دهد. اما در حال حاضر به‌کارگیری این شبکه محدود است و نباید انتظار داشته باشید از همین حالا در محدوده پوشش اینترنت 5G باشید. بهتر است کمی صبور باشید. اواخر سال 2018 و اوایل سال 2019 ، برخی از اپراتورها درگیر کسب مقاوم «اولین» در این زمینه بودند. اپراتورهای ورایزن و AT&T اولین شبکه‌های 5G خود را راه‌اندازی کردند. البته شرکت KT ادعا کرد که به عنوان اولین اپراتور در دنیا شبکه 5G را در کره جنوبی راه‌اندازی کرده است و کمی بعد از آن هم T-Mobile این خبر را اعلام کرد. شرکت EE هم اولین اپراتور بریتانیایی بود که این شبکه را در انگلستان راه‌اندازی کرد.

البته سرعت توسعه 5G طی چند ماه اخیر کمی کاسته شده چراکه محدودیت‌های زیادی در این مسیر وجود دارد. از این رو می‌توان گفت اینترنت 5G کمی دیرتر از آنچه که قول داده شده بود، در دسترسی مردم سراسر جهان قرار می‌گیرد. اما پس از اینکه اینترنت 5G جایگزین نسل چهارم یعنی 4G شود، طبق گفته‌ها شاهد پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی در عرصه خودروهای هوشمند خودران، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده و البته علم پزشکی مانند جراحی از راه دور خواهیم بود. اما اینترنت 5G چیست و چه مزایایی دارد؟ چرا مردم اینقدر درباره این تکنولوژی هیجان زده هستند؟ هر آنچه که لازم است درباره اینترنت 5G بدانید در ادامه این مطلب پاسخ داده شده است. بنابراین مطمئن شوید که این مطلب را تا آخر دنبال می‌کنید تا به تمامی سوالاتتان پاسخ داده شود.

 

اینترنت 5G چیست

 

اینترنت 5G چیست؟

اینترنت 5G، پنجمین نسل از تکنولوژی اینترنت دیتا (سلولار) است که حجم بالایی از سرعت اینترنت، پوشش شبکه و پاسخگویی سریع سرور را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اما چقدر سریع؟ دموی شرکت ورایزن از اینترنت 5G نشان می‌هد که این نسل از اینترنت می‌تواند سرعتی معادل 1 گیگابیت در ثانیه را ارائه دهد. این یعنی چیزی حدود 10 تا 100 برابر سرعت متوسط اینترنت فعلی که کاربران از آن استفاده می‌کنند و سریع‌تر از تمامی سرویس‌های اینترنت کابلی و فیبر نوری که در حال حاضر وجود دارد.

 

فقط سرعت؟
خیر. یکی از ویژگی‌های اینترنت 5G، تاخیر بسیار ناچیز است. منظور از تاخیر ناچیز، زمان پاسخگویی به دستورات شما است. برای مثال زمانی که روی یک ویدیو برای پخش کلیک می‌کنید، یک درخواست برای شبکه ارسال می‌شود سپس ویدیو برای شما پخش می‌شود. اینترنت 5G آمده که این پروسه را به حداقل زمان ممکن کاهش دهد. البته در حال حاضر سرعت پاسخگویی به دستورات کاربر، چیزی حدود 20 میلی ثانیه است که عدد بسیار ناچیزی به حساب می‌آید. به هر حال اینترنت 5G این عددی را به 1 میلی ثانیه کاهش می‌دهد. کاهش تاخیر در پاسخگویی در برخی زمینه‌ها بسیار حیاتی است. مثلا برای انجام بازی‌های واقعیت مجازی یا برای یک عمل جراحی از راه دور که توسط چند ربات انجام می‌شوند این تاخیر هرچقدر کمتر باشد، بهتر است. البته این تاخیر در پاسخگویی، ممکن است به فاکتورهای متعددی در اتصال به شبکه وابسته باشد.

اینترنت 5G چیست

 

اینترنت 5G چگونه کار می‌کند؟

5G در ابتدا از امواج فرکانس بالا (High Frequency) استفاده می‌کرد که از محدوده پوشش بسیار کم اما ظرفیت بالا برخوردار بودند. بهترین مثال برای توضیح محدوده پوشش آن، تشابه به شبکه وای فای خانگی است. امواج فرکانس بالا قدرت نفوذ به موانع از جمله دیوارهای ساختمان‌ها را ندارند. اما اخیرا اپراتورها از امواج فرکانس پایین نیز برای توسعه شبکه 5G استفاده کرده‌اند که در شبکه‌های 4G امروزی نیز استفاده می‌شوند. این امواج می‌توانند مناطق و مسافت‌های بیشتری را تحت پوشش نسل پنجم اینترنت قرار دهند. البته استفاده از امواج فرکانس پایین موجب می‌شود آن سرعتی که در ابتدا قول داده شده بود، میسر نشود اما همچنان تفاوت اینترنت 5G با استفاده از این امواج در مقایسه با سرعت اینترنت 4G فعلی کاملا مشهود است.


دیگر مزیت‌های اینترنت 5G که از آن بی خبریم
اینترنت 5G به این منظور طراحی شده که تعداد بیشتری از دستگاه‌های هوشمند را نسبت به اینترنت سلولار فعلی، به یکدیگر متصل کند. برای مثال پدیده اینترنت اشیاء که اخیرا زیاد راجع به آن می‌شنویم، به کمک اینترنت 5G به معنای واقعی میسر می‎شود. این یعنی به راحتی می‌توانید قلاده هوشمند سگ یا یخچال خانه را از راه دور کنترل کنید. اینترنت  5G همچنین برای تجهیزات کسب و کارها بسیار حیاتی است و بهترین مثال در این زمینه می‌تواند باجه‌های ATM باشد. همچنین دستگاه‌هایی که به اتصال یکسره اینترنت نیاز ندارند، مانند سنسورهای نظارت بر کود گیاهان، می‌توانند از نسل پنجم اینترنت استفاده کنند.

اینترنت 5G چیست

 

تا کی باید منتظر اینترنت 5G بمانیم؟

شرکت ورایزن آمریکا اولین شبکه 5G را ماه گذشته رسما افتتاح کرد اما هنوز خیلی با کاربرد روزمره فاصله دارد. این سرویس در حال حاضر «G5 Home» نام دارد و همانظور که از نام آن پیداست، فعلا یک شبکه اینترنت موبایلی محسوب نمی‌شود. در این شبکه با استفاده از یک قطعه به خصوص می‌توانید اینترنت 5G را به صورت وای فای در محیط ساختمان استفاده کنید و فعلا بدون استفاده از این قطعه، استفاده از آن ممکن نیست. ورایزن طی چند هفته اخیر این سرویس را در ایالات مختلف آمریکا از جمله شیکاگو، کالیفرنیا و هیوستون استفاده کرده و ادعا کرده که کاربری این شبکه به یک سرویس صنعتی تبدیل شده است.

اپراتور AT&T هم شبکه 5G خود را در ده‌ها شهر آمریکا و البته در نقاط شلوغ و پرترافیک شهر اجرا کرده. شرکت AT&T اولین و تنها شرکتی است که در حال حاضر نسل پنجم اینترنت را رسما برای عرضه عموم راه‌اندازی کرده. البته ستفاده از این سرویس به دلیل محدودیت‌هایی که در فرکانس‌های پایین وجود دارد هنوز به آن شکلی که انتظار می‌رود گسترش پیدا نکرده است. مدیرعامل شرکت ایرانسل هم اخیرا در اعلام کرد به دلیل محدودیت‌های زیرساختی که در ایران وجود دارد، فعلا موفق به فراهم‌سازی بستر مناسب برای ورود نسل پنجم اینترنت به کشور نشده‌ایم. تحریم‌ها یکی از دلایل اصلی این مسئله است.

 

آیا اینترنت 5G برای سلامت انسان ضرر دارد؟
از مدت‌ها پیش نگرانی‌هایی راجع به آسیب‌های اینترنت 5G و ایجاد سرطان در بدن انسان وجود داشته است. متسصفانه در حال حاضر مقالات و تحقیقات ضد و نقیضی در رابطه با سرطان زا بودن امواج اینترنت 5G منتشر شده است. چنین اظهاراتی باعث ایجاد یک موج نگرانی در بین مردم، کارشناسان و محققین شده و با اینکه امواج اینترنت 5G از نوع فرکانس بالا هستند، اما بسیاری از محققان معتقدند این امواج در دسته امواج بی خطر قرار می‌گیرند و هیچ تاثیری روی سلول‌های بدن انسان و فعالسازی توده‌های سرطانی ندارند. با این وجود برخی همچنان معتقدند که تحقیقات لازم برای اثبات بی خطر بودن اینترنت 5G انجام نگرفته و نمی‌توان با قاطعیت راجع به بی ضرر بودن این پدید اظهار نظر کرد. از طرف دیگر سازمان سلامت جهانی، امواج سلولار را در دسته امواج سرطانزای «احتمالی» قرار داده است. البته ترشی سبزیجات و قهوه هم در همین لیست قرار دارند و نمی‌توان بر اساس این لیست به مضر بودن امواج اینترنت 5G رای داد. در کل همچنان بحث و مناظره بر سر سرطانزا بودن امواج اینترنت 5G وجود دارد اما اکثر محققان بر این باورند که این امواج چنین تاثیراتی بر بدن انسان نخواهند داشت.

 

منبع: Cnet، itiran

  • ثنا 98
  • ۰
  • ۰

از ماه مارس سخن از ارائه نسخه جدید اندروید می باشد. Android N نسخه جدید اندروید می باشد که بالاخره در کنفراس سالیانه گوگل از آن رونمایی شد و گوگل اعلام کرد نسخه بتای آن، از طریق سایت مخصوص نسخه بتای اندروید N، برای تمامی کاربران در دسترس می باشد.این درحالی است که آخرین ورژن OS تا تابستان ارائه نخواهد شد.در حال حاضر اندروید با بروزرسانی امنیتی بالا و شکلک هایی که محبوب ترین سیستم عامل در جهان می باشد. نسخه N  شامل مشخصه ها و امکانات بهتر و بهمراه مصرف بهینه باتری می باشد. گوگل در نسخه N اندروید به کاربران امکان داده تا نام آن را خود انتخاب کنند به این ترتیب که کاربران با مراجعه به سایت گوگل می توانند اسامی پیشنهادی خود را اعلام کنند و در نهایت برترین نام انتخاب خواهد شد. در این مقاله تکنولوژی به 7 مشخصه اصلی اندروید N می پردازیم.

 

7 ویژگی پرکاربرد اندروید ان (Android N)

1. Google Asistant
این ویژگی به شما امکان صحبت با دستگاه اندروید خود را می دهد. با دستیار گوگل می توانید به راحتی صحبت کنید .و برای مثال مواردی که به دنبال آن هستید را از دستگاه بپرسید مثل:آدرس یک رستوران و رزرو میز

 

2. Instant Apps
این برنامه امکان استفاده از برنامه هایی را می دهد که روی گوشی شما نصب نیست، با استفاده از این برنامه می توانید به راحتی از برنامه ها بدون نیاز به دانلود و نصب استفاده کنید.

 

3. Multiwindow
باز کردن دو پنجره در یک صفحه از ویژ"ی های اندروید می باشد با ویژگی mulltiwindows شما می توانید دو پنجره را در یک صفحه بصورت کاملا جدا از هم داشته باشید. این ویژگی  برای سالها بر روی گوشی های LG و سامسونگ وجود داشت اما اکنون بروی بیشتر گوشی های اندرویدی موجود است این ویژگی مشابه ویژگی است که روی گوشی های Apple iPad Air 2, iPad Mini 4 و iPad Pro موجود است.

ویژگی های سیستم عامل android N

 

4. Picture-in-Picture
گوگل ویژگی picture- in-picture را در برنامه های پخش ویدیو نیز اضافه کرده است این ویژگی به این معنی است که می توانید ویدیویی را از یوتیوب ببینید در حالیکه برای مثال توییتر و گوگل پلاس خود را چک می کنید.

 

5. پاسخ به یک رویداد
زمانیکه با گوشی اندروید خود کار میکنید با آمدن یک پیام یک حالت پاپ اپ در بالای صفحه گوشی نشان داده می شود به نحوی که می توانید در همان قسمت به پیام خود پاسخ دهید و دوباره به دنبال کاری که با گوشی درحال انجام آن بودید، بروید. (بدون نیاز به خروج از برنامه مربوطه) همچنین می توانید برای هر برنامه اعلان مخصوص به خود را بگذارید تا بتوانید آنها را از یکدیگر تفکیک کنید.

 

6. مصرف بهینه باتری
از زمان اندروید Marshmallow این امکان به اندروید اضافه شده است. حالت خواب گوشی زمانیکه از آن استفاده نمی کنید.با این ویژگی مصرف باتری بهینه می شود به اینصورت که در حالتی که از گوشی استفاده نمی کنید و یا در جیب شما قرار دارد تمامی بر نامه های در حال اجرا به حالت sleep قرار می گیرند تا در مصرف باتری صرفه جویی شود.

 

7. حالت شب
اندروید امکانی دارد برای استفاده در شب، هنگامی که شب هنگام از گوشی استفاده می کنید می توانید میزان نور آن را تنظیم کنید تا آسیب کمتری به چشم ها وارد شود این امکان نور صفحه را به زرد تغییر می دهد و با فیلتر کردن نور آبی مانع آسیب گوشی به چشم ها می شود.

  • ثنا 98
  • ۰
  • ۰

اتصال اینترنت از طریق وای فای مودم گزینه بسیار مناسبی است، اما وای فای با امنیت کم می تواند اطلاعات شما را در معرض خطر قرار دهد. محافظت از رمز مودم و تغییر مرتب آن، به محافظت از شبکه و داده های شما کمک می کند. تغییر رمز عبور وای فای مودم مانع از سرقت پهنای باند شما می شود. برای تغییر رمز عبور وای فای، باید صفحه پیکربندی مودم را باز کنید، با استفاده از جزئیات فعلی خود وارد سیستم شوید و رمز عبور را از طریق فهرست تنظیمات وایرلس تغییر دهید.

مراحل ساده تغییر رمز عبور وای فای (WiFi) مودم

1. صفحه پیکربندی مودم را باز کنید

شما می توانید از طریق مرورگر وب رایانه خود که به اینترنت متصل شده است، به صفحه پیکربندی دسترسی پیدا کنید. اگر رمز عبور را نمی دانید و نمی توانید از طریق وای فای متصل شوید، می توانید با استفاده از کابل اترنت، رایانه خود را مستقیماً به مودم متصل کنید. این کار نیاز به دانستن رمز عبور وای فای را رفع می کند.

  • آدرس های مودم های استاندارد 192.168.1.1، 192.168.0.1، 192.168.2.1 یا 10.0.1.1 (Apple) یا 10.0.0.1 (Xfinity) هستند. آدرس را در نوار آدرس مرورگر خود وارد کنید.
  • اگر هیچ یک از آدرس های فوق به شما امکان دسترسی به صفحه پیکربندی را ندهند، با فشار دادن کلید Windows+ R و وارد کردن cmd، تب Command Prompt را باز کنید. پس از باز شدن Command Prompt ،ipconfig را تایپ کنید و Enter را بزنید. به دنبال یک اتصال فعال در لیست باشید و آدرس Default Gateway را پیدا کنید. به طور معمول این آدرس مودم شماست.
  • در صورت عدم موفقیت، دکمه Reset روی مودم را برای مدت زمان 30 ثانیه نگه دارید تا به تنظیمات پیش فرض کارخانه برگردد. سپس آدرس پیش فرض مربوط به مدل مودم خود را جستجو کرده و آن را وارد مرورگر خود کنید.
  • برخی از مودم ها با نرم افزار پیکربندی همراه هستند. اگر قبلاً نرم افزار پیکربندی را نصب کرده اید، می توانید آن را به عنوان رابط مرورگر وب استفاده کنید.

روش تغییر رمزعبور وای فای مودم

2. نام کاربری و رمز عبور مودم خود را وارد کنید

هر مودم قبل از دسترسی به بخش های داخلی نیاز به نام کاربری و رمز عبور دارد. اگر آنها را پس از اولین پیکربندی مودم تغییر نداده اید، احتمالاً نام کاربری یا username آن " admin" یا "userAdmin" است و رمز عبور یا password آن " admin" ،"password" یا رمز عبور فعلی وای فای شما است. البته این نام کاربری و رمز عبور در مدلی به مدل دیگر متفاوت است، بنابراین شما باید مدل مودم خود را به صورت آنلاین جستجو کنید تا اطلاعات ورود آن را به طور دقیق پیدا کنید.

  • اگر در گذشته نام کاربری و رمز عبور مودم خود را تغییر داده اید و اکنون آن را فراموش کرده اید، یا مودم دست دوم خریده اید و صاحب قبلی آن را ریست نکرده است، باید دکمه Reset روی مودم را برای 30 ثانیه نگه دارید. این کار تنظیمات را به حالت پیش فرض برمی گرداند، و به شما اجازه می دهد تا با نام کاربری و رمز عبور پیش فرض وارد شوید.

چگونه رمز وای فای را تغییر دهیم

3. بخش Wireless را باز کنید

پس از ورود به مودم خود، باید Wireless را در صفحه پیکربندی پیدا کنید. نام دقیق از تولیده کننده ای به تولید کننده دیگر متفاوت است، اما به طور کلی باید به دنبال گزینه " Wireless" یا " "Wireless Settings/Setup" باشید.

  • اگر بخش " Wireless" دارای چندین زیر بخش است، صفحه Wireless Security را باز کنید.

مراحل عوض کردن رمز وای فای مودم

4. رمز عبور را تغییر دهید

به دنبال کادری با عنوان "Password" ،"Passphrase" یا "Shared Key" باشد. شما می توانید رمز عبور خود را در کادر وارد کنید. برخی مودم ها از شما می خواهند که رمز عبور را دوباره وارد کنید تا از صحت رمز وارد شده اطمینان یابید.

  • سعی کنید یک رمز عبور قوی انتخاب کنید تا حدس زدن آن برای بقیه مشکل باشد. این رمز نباید به هیچ چیز شخصی مربوط باشد و باید شامل تعدادی از اعداد و موارد تصادفی و علامت های خاصی مانند "!" ، "$" و "#" باشد.
  • رمز عبور قوی معمولاً حداقل 8 کاراکتر طول دارد.

رمز عبور را تغییر دهید

5. نوع امنیت خود را بررسی کنید

سه نوع رمزگذاری بی سیم وجود دارد: WPA ،WEP و WPA2. برای داشتن ایمن ترین شبکه باید از WPA2 استفاده کنید. با این وجود ممکن است روی دستگاه های قدیمی تر به مشکلات اتصال برخورد کنید، که در این مورد شما می توانید به WPA یا WPA/ WPA2 تغییر دهید. انتحاب WEP توصیه نمی شود، زیرا رمزگذاری WEP به آسانی شکسته می شود (شکستن رمز عبور WEP کمتر از 30 دقیقه طول می کشد).

انواع رمزگذاری بی سیم

6. نام شبکه خود را تغییر دهید

اگر تا کنون نام شبکه خود را تغییر نداده اید، اکنون باید این کار را انجام دهید. نام آن باید شامل اطلاعات شناسایی شخصی نباشد، زیرا این نام به صورت عمومی پخش می شود. تغییر نام باعث می شود افراد از تلاش برای ورود به آن جلوگیری کنند. مودم هایی با نام های پیش فرض بیشتر مورد هدف هک کردن قرار می گیرند.

روش تغییر دادن رمز عبور و نام شبکه وای فای مودم

7. تنظیمات خود را ذخیره کنید

هنگامی که رمز عبور خود را وارد کردید، روی دکمه Apply یا Save کلیک کنید. این دکمه در هر مودم متفاوت است، اما به طور معمول در قسمت بالا یا پایین صفحه قرار دارد. چند لحظه طول می کشد تا پردازش تغییرات انجام شود، در این مرحله دسترسی هر دستگاهی که متصل به اینترنت باشد، قطع خواهد شد. پس از تغییر تنظیمات شما، می توانید با استفاده از رمز جدید خود به شبکه وایرلس خود متصل شوید.

مراحل تعویض رمز عبور وای فای مودم

منبع: سلام دنیا

  • ثنا 98
  • ۰
  • ۰

خودروی برقی یا خودروی الکتریکی (به انگلیسی: Electric vehicle) به خودرویی گفته می‌شود که از باتری‌های قابل شارژ به عنوان منبع انرژی، و از موتور الکتریکی به عنوان نیروی محرکه استفاده می‌کند. اولین خودروهای برقی کاربردی در دهه ۱۸۸۰ معرفی شدند.خودروهای برقی در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ متداول بودند تا این که تولید این‌گونه خودروها با پیشرفت در موتورهای احتراق داخلی و به خصوص استارت الکتریکی خودور و تولید انبوه خودروهای بنزینی ارزان، دچار افت شدید گردید. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی با وقوع بحران انرژی مجدداً خودروی برقی مورد توجه قرار گرفت ولی این علاقه‌مندی سبب تولید انبوه و ایجاد بازار رقابتی نشد. از سال ۲۰۰۸ میلادی با توجه به پیشرفت فناوری باتری‌ها، افزایش بیماری‌ها و مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا،[۴] نگرانی‌ها در خصوص قیمت نفت و نیاز به کاهش گازهای گلخانه‌ای[۵] انقلابی اساسی در تولید خودروهای برقی صورت گرفته‌است.

فروش اولین خودروهای تولید-انبوه ساخته شده توسط خودروسازی‌های بزرگ با معرفی خودروی تمام برقی نیسان لیف و خودروی هیبریدی شارژ برقی شورلت ولت در اواخر دسامبر ۲۰۱۰ شروع شد. در دسامبر ۲۰۱۵ خودروهای برقی فروخته شده در سرتاسر جهان از مرز ۱ میلیون دستگاه عبور کرد،و در سپتامبر ۲۰۱۸ این عدد به ۴ میلیون دستگاه رسید. از مزایای خودروی برقی نسبت به خودروی احتراقی می‌توان به کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوای محلی، کاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش وابستگی به نفت اشاره کرد. تعداد زیادی از کشورها و دولت‌های مربوطه به منظور ترویج و گسترش بازار خودروهای برقی از انگیزاننده‌های دولتی برای خودروهای برقی استفاده می‌کنند. نتایج تحقیقی که توسط رویترز در ژانویه سال ۲۰۱۹ بر روی ۲۹ خودروسازی بزرگ جهان انجام شده‌است نشان می‌دهد که خودروسازان قصد دارند در ۵ تا ۱۰ سال آینده میزان ۳۰۰ میلیارد دلار روی خودروهای برقی سرمایه‌گذاری کنند که ۴۵٪ از این مبلغ فقط متعلق به کشور چین است.

در مقایسه با خودروهای احتراق داخلی، خودروهای برقی کم صداتر هستند و هیچ گونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارند. خودروهای برقی را می‌توان در ایستگاه‌های شارژ متنوعی شارژ کرد، این ایستگاه‌های شارژ را می‌توان در مناطق عمومی و منازل مسکونی نصب کرد. خودروی تسلا مدل ۳ پرفروش‌ترین خودروی برقی جهان از ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ بوده‌است و طبق تأیید سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا، حداکثر مسافت قابل طی با این خودرو با شارژ کامل ۵۰۰ کیلومتر می‌باشد. تا دسامبر ۲۰۱۸، نزدیک به ۵٫۳ میلیون خودروی تمام-برقی سبک و خودروی برقی هیبریدی (خودرویی که علاوه بر شارژ خارجی، موتور و ژنراتور داخلی دارد) در سراسر دنیا در حال استفاده بوده‌است. علیرغم گسترش سریع بازار جهانی خودروهای برقی، تا انتهای سال ۲۰۱۸ سهم خودروهای برقی، فقط ۱ از هر ۲۵۰ خودروی موجود در جاده‌ها خواهد بود.

 

https://www.zastavki.com/pictures/originals/2017_Unusual_electric_vehicle_Toyota_FCV_Plus_117549_.jpg

 

اصطلاح‌شناسی
خودروی برقی (به انگلیسی: Electric car) گونه ای از وسیله نقلیه برقی (به انگلیسی: Electric vehicle (EV)) است. از عبارت «وسیله نقلیه برقی» برای وسایل نقلیه ای استفاده می‌شود که نیروی پیشرانه خود را از برق تأمین می‌کند در حالیکه عبارت «خودروی برقی» فقط برای خودروهایی استفاده می‌شود که توانایی و امکان حرکت در بزرگراه را داشته باشد. خودروی برقی که از سلول خورشیدی برای تأمین برق خود استفاده می‌کند خودروی خورشیدی و خودرویی که برای تأمین برق از ژنراتور بنزینی استفاده می‌کند خودروی هیبریدی نامیده می‌شود. خودرویی که فقط از باتری همراه برای تأمین برق مورد نیاز خود استفاده می‌کند خودروی تمام-برقی نامیده می‌شود. معمولاً منظور از خودروی برقی، خودروی تمام-برقی است

 

تاریخچه

اختراع

باتری‌های قابل شارژی که ذخیره‌سازی برق را در خودرو امکان‌پذیر کند در سال ۱۸۵۹ میلادی و توسط یک فیزیک‌دان فرانسوی به نام گاستون پلانته اختراع شد. این باتری‌های باتری سربی-اسیدی نام گرفتند. اولین خودروی برقی را توماس پارکر یک مهندس اهل لندن در سال ۱۸۸۴ میلادی ساخت. پارکر که نگران آلودگی شهر لندن و نیز علاقه‌مند به ساخت خودروهای با مصرف کارآمدتر سوخت بود در نهایت توانست یک خودروی برقی قابل استفاده تولید کند.

 

دوره طلایی
در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی خودروی برقی به واسطه ترجیح استفاده از انرژی الکتریکی به عنوان نیروی محرکه و عملکرد بهتر، پرطرفدار بود. در سال ۱۹۰۰ میلادی، ۴۰٪ خودروها در آمریکا با بخار، ۳۸٪ با برق و ۲۲٪ با بنزین کار می‌کردند.

 

ساختار خودروهای برقی

قوای محرک یک وسیله نقلیه الکتریکی شامل سه زیر مجموعهٔ اصلی است: نیرو محرکهٔ الکتریکی، منبع انرژی و کمک دهنده که این سه زیر مجموعه، خود دارای زیر مجموعه‌هایی هستند که در شکل به‌طور کامل نمایش داده شده‌اند. بسته به ورودی‌هایی که از طریق پدال‌های گاز و ترمز اعمال می‌شوند، کنترل‌کنندهٔ وسیله نقلیه سیگنال کنترل مناسبی را به مبدل الکترونیکی قدرت ارسال می‌کند که وظیفهٔ مبدل الکترونیکی قدرت، تنظیم توان جاری شده بین موتور الکتریکی و منبع انرژی می‌باشد. جریان توان برگشت، به دلیل احیای ترمز وسیله نقلیهٔ الکتریکی رخ می‌دهد. این انرژی بازیافت شده می‌تواند در منبع انرژی ذخیره شود زیرا منبع انرژی قابلیت پذیرش این انرژی را دارد. اکثر باتری‌های وسایل نقلیهٔ الکتریکی همچون ابرخازن‌ها و فلای‌ویل‌ها، به آسانی توانایی پذیرش انرژی بازیافت شده را دارند. واحد مدیریت انرژی با کنترل‌کنندهٔ وسیله نقلیه همکاری می‌کند تا احیای ترمز و انرژی بدست آمده از طریق آن را کنترل کند. این بخش همچنین با واحد سوخت‌گیری در ارتباط است تا آن را کنترل کند و میزان قابلیت استفاده از منبع انرژی را به تصویر بکشد. منبع توان کمکی، توان مورد نیاز با سطوح ولتاژهای مختلف را برای همهٔ بخش‌های کمکی وسیله نقلیهٔ الکتریکی تأمین می‌کند، مخصوصاً برای واحدهای کنترل‌کنندهٔ شرایط هوا و توان فرمان.

ساختار خودروهای برقی

 

باتری خودروهای الکتریکی

در فناوری خودروهای برقی باتری یکی از نقش‌های مهم را بر عهده دارد. عواملی چون ظرفیت باتری، عملکرد باتری، دوام باتری، طول عمر، چگالی انرژی، چگالی توان، حساسیت نسبت به دما، زمان شارژ و قیمت از شاخصه‌های مهم انتخاب باتری می‌باشد باتری بسیاری از خودروهای برقی که امروزه تولید می‌شوند از نوع لیتیوم-یون هستند. اگرچه باتری‌های لیتیومی اغلب به خاطر ظرفیت زیاد و چگالی انرژی مناسب مورد استفاده قرار می‌گیرند ولی عمر مفید و دوام آن‌ها محدود است و این مسئله از عمده عواملی است که هزینه‌های ساخت و تولید خودروی برقی را بالا برده‌است. تحقیقات برای استفاده از ترکیبات دیگری از لیتیوم مانند فسفات‌آهن-لیتیوم و لیتیوم-تیتانات برای حل مشکل دوام و عمر باتری‌ها در جریان است.
انواع دیگر باتری‌های مورد استفاده در خودروی برقی عبارتند از:

  • باتری اسیدی که هنوز در بسیاری از مدل‌های خودروی برقی استفاده می‌شود. هزینه‌های اولیه کمتری نسبت به بقیه باتری‌ها دارد و افزایش توان خروجی با اضافه کردن تعداد باتری‌ها به سادگی قابل انجام است.
  • باتری نیکل–کادمیم
  • باتری نیکل– هیدرید فلز
  • باتری نیکل-آهن

استفاده از چندین نوع باتری نیز در حال تحقیق و بررسی است. مانند:

  • باتری روی-هوا
  • باتری آلومینیوم - هوا
  • باتری نمک مذاب
  • باتری روی-برم
  • باتری اکسایش‌کاهش وانادیم

 

شارژ خودروهای برقی
افزایش تعداد خودروهای برقی، اگرچه کاهش اتکا به سوخت‌های فسیلی را به دنبال خواهد داشت ولی شارژ خودروهای برقی می‌تواند یکی از معضلات پیش روی صنعت برق باشد. از سویی شرکت‌های توزیع و بهره برداران شبکه بایستی در خصوص تحویل توان درخواستی به صاحبان خودروهای برقی زیرساختهای خود را تقویت و به روز کنند و از طرف دیگر رفتار تصادفی و ناهماهنگ مالکان خودرو برای شارژ باتری می‌تواند شبکه توزیع را دچار مشکلاتی چون افزایش پیک مصرف، نوسانات ولتاژ و افزایش تلفات نماید.


استاندارد شارژر در آمریکا

 

نوع تعریف مشخصات نوع اتصال
نوع اول جربان متناوب مستقیماً به شارژر تعبیه شده در خودرو وصل است. ۱۲۰ ولت جریان‌متناوب، ۱۶ آمپر(=۱٫۹۲کیلووات) SAE J1772 ,
NEMA 5-15
نوع دوم جربان متناوب مستقیماً به شارژر تعبیه شده در خودرو وصل است. ۲۴۰–۲۸۰ ولت تکفاز. بیشینه جریان ۳۲آمپر، با کلیدی با قدرت قطع ۴۰آمپر   ۲۰۸–۲۴۰ ولت؛ ۱۲–۸۰ آمپر(= ۲٫۵–۱۹٫۲ کیلووات)     SAE J1772 ,
IEC 62196 ,
Magne Charge,
Avcon,
IEC 60309
IEC 62198-2
نوع سوم جریان مستقیم از شارژر خارج خودرو. حداقل توان مورد نیاز نیست ولی حداکثر جریان ۴۰۰آمپر و توان ۲۴۰کیلووات می‌باشد ولتاژ بالا ۳۰۰–۶۰۰ ولت جریان مستقیم، جریان بالا (صدها آمپر)     Magne Charge
CHAdeMO ,
SAE J1772 ,
IEC 62196
 

 

برخی نمونه خودروی برقی

رِوا
خودروی رِوا آی (به انگلیسی: REVAi) یک خودروی کوچک الکتریکی است که به وسیله تولیدکننده هندی به نام روا الکتریک و از سال ۲۰۰۱ تولید می‌گردد. شرکت روا تا سال ۲۰۱۱ بیش از ۴۰۰۰ دستگاه از این نوع خودرو را در ۲۶ کشور جهان به فروش رسانده‌است. در بسیاری از کشورها روا-آی استانداردهای کافی جهت به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک خودروی کامل را بدست نیاورده به نحوی که در سایر کلاسها نظیر خودروی شبه برقی در آمریکا و چهارچرخه موتوری در اروپا طبقه‌بندی شده‌است. این خودرو در ابتدا تحت نام روا (به انگلیسی: REVA) شناخته می‌شد که بعداً با تغییرات و بهینه‌سازی‌های انجام شده بر روی آن تحت نام روا-آی و با قابلیت‌های بهتر عرضه گردید. روی‌هم‌رفته مدل قدیمی و جدید آن لقب پرفروشترین خودروی برقی جهان را تا اواخر سال ۲۰۰۹ به خود اختصاص داده‌است.

 

مدل‌های مختلف روا

1. روا
مدل اولیه این خودرو که از سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ تولید می‌شد روا نام گرفت. نیروی محرکه این خودرو از طریق یک موتور ۴٫۶ کیلووات تأمین می‌گردد که توسط یک کنترل‌کننده جریان مستقیم با جریان خروجی ۴۰۰ آمپر کنترل شده و حداکثر توان آن به ۱۳٫۱ کیلووات بالغ می‌گردد. این توان از طریق ۸ عدد باتری که به صورت سری و دارای ولتاژ نهایی ۴۸ ولت هستند بدست آمده و در زیر صندلی جلوی خودرو تعبیه شده‌اند.

 

2. روا-آی
در ژانویه سال ۲۰۰۸ یک مدل جدید از این خودرو به نام روا-آی به بازار معرفی شد که دارای یک سیستم درایو AC است و باعث می‌شود سرعت آن افزایش یابد. همانند مدل روا توان الکتریکی این خودرو نیز از طریق ۶ عدد باتری که در زیر صندلیهای جلو تعبیه شده‌اند بدست می‌آید. این خودرو دارای یک سوئیچ تقویتی می‌باشد که با فعال شدن آن گشتاور اضافی جهت شتابگیری بهتر و توانائی بالا رفتن از مسیرهای کوهستانی به آن افزوده شده‌است.

نمونه خودروهای الکتریکی

3. روا لیتیم-یون
در ژانویه سال ۲۰۰۹ مدل جدیدی به بازار ارائه شد که روا لیتیم-یون نام گرفت. این مدل از نظر ظاهر مشابه مدل روا-آی است ولی باتریهای آن از نوع باتری لیتیم-یون بوده که علاوه بر کاهش وزن خودرو، کاهش زمان شارژ به ۶ ساعت و افزایش مسافت طی شده بعد از یک شارژ کامل تا ۱۲۰ کیلومتر را نیز به همراه داشته‌است. همچنین عملکرد این باتریها کمتر تحت تأثیر تغییرات دما قراردارد. 

 

قیمت
قیمت این خودرو، هم‌اکنون در بریتانیا تقریباً ۹۹۹۵ یورو برای مدل استاندارد ست. این خودرو از پرداخت شارژ مربوط به نقاط پرترافیک لندن معاف است چرا که به عنوان خودروی الکتریکی طبقه‌بندی شده‌است. این خودرو همچنین در کشورهای اروپایی دیگر نظیر اسپانیا و نروژ نیز فروخته شده‌است. در کاستاریکا به قیمت ۱۳۰۰۰ دلار آمریکا فروخته شد. در بازار شیلی این خودرو ۱۲۰۰۰ دلار آمریکا قیمت‌گذاری شده‌است. در جمهوری ایرلند خودروی روا-آی به قیمت ۱۱۵۰۰ یورو قیمت‌گذاری شده و در هندوستان روا به مبلغ ۳۵۰٬۰۰۰ روپیه به فروش می‌رسد.

 

مسائل اقتصادی در مورد خودروهای الکتریکی


هزینه خرید
دولت‌ها و کشورهای زیادی قوانینی تشویقی برای کاهش هزینه خرید خودروهای برقی ایجاد کرده‌اند. تولیدکنندگان در هنگام طراحی دریافته اند که برای تولید با حجم کم، ایجاد تغییرات در پلتفرم‌های موجود برایشان ارزان‌تر خواهد بود اما برای تولید انبوه طراحی و ساخت یک پلتفرم مخصوص باعث بهینه‌تر شدن و ارزان‌تر شدن محصول نهایی خواهد شد.

 

هزینه نگهداری
بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۸ در ایالات متحده انجام شده‌است، هزینه متوسط استفاده از یک خودروی برقی در سال برابر ۴۸۵ دلار می‌باشد در حالیکه هزینه استفاده از یک خودروی بنزینی ۱۱۱۷ دلار در سال است.

 

خودروی برقی در ایران

طبق گزارشی از خبرگزاری دویچه وله آلمان، تا کنون چند خودروی برقی تحقیقاتی در ایران ساخته شده‌اند. در دی ماه سال ۱۳۹۶ از خودرویی تحت عنوان ساینای برقی رونمایی شد و قرار بود اولین خودرو تولید انبوه برقی ایران باشد. اتفاقی که البته تاکنون رخ نداده‌است و این خودرو در حد یک نمونه باقی مانده‌است. قیمت ساینای برقی در سال ۱۳۹۶ که پراید ۲۰ میلیون تومان بود، ۷۰ میلیون تومان اعلام شده بود ولی پس از افزایش شدید قیمت خودرو در ایران، قیمت جدیدی برای این خودرو مشخص نشده‌است. با وجود قیمت گران‌تر نسبت به مشابه بنزینی، به‌نظر می‌رسد در صورت تولید ساینای برقی، مردم نیاز به مشوق‌هایی برای خرید این خودرو داشته باشند. از طرفی زیر ساخت شارژ سریع برای این خودرو در شهرهای ایران وجود ندارد.

 

ریزترین خودروی برقی جهان

گروه سوئیسی "امپتاً طی همکاری با دانشمندان هلندی دانشگاه گرونینگن یک خودرو برقی ساخته‌اند که ابعاد آن 4x2 نانومتر است. این نانوخودرو که از یک تک مولکول ساخته شده دارای چهار چرخ است که عملکرد هر یک از چرخها مشابه چرخی با موتور مجزا است. این خودرو می‌تواند در مسیری مستقیم بر روی سطحی مسی حرکت کند و به جای حمل باتری برق مورد نیاز خود را از سر "میکروسکوپ پویشی تونلی" که بالای آن قرار خواهد گرفت، تأمین کند.

 

منبع: ویکی پدیا

  • ثنا 98